El PSPV creu que la crida del PP a aprovar els pressupostos oculta la seua "incapacitat" per a dialogar

E.P

El PSPV creu que la crida del PP a aprovar els pressupostos oculta la seua "incapacitat" per a dialogar
05/03/2019 -

El grup socialista a l’Ajuntament d’Alacant ha considerat l’anomenada a la responsabilitat del Partit Popular per a aconseguir l’aprovació dels comptes municipals és una “estratègia per a ocultar la incapacitat manifesta” de l’alcalde, Luis Barcala, per a dialogar i consensuar els pressupostos. “Tothom pot recordar que no van convocar a les negociacions al PSOE quan pensaven que tenien el vot d’altres grups garantit. Què isquen ara parlant de diàleg seria motiu de riure, de no ser per la gravetat de la situació que han provocat”, ha explicat Montesinos.

“L’únic responsable d’aprovar els pressupostos és l’equip de Govern, no poden culpar a la resta de la seua incapacitat”, ha advertit. Montesinos s’ha referit així a la crida que ha fet el regidor d’Hisenda, Carlos Castillo, aquest dimarts alertant que no aprovar els comptes suposaria perdre 40 milions d’euros.

Els socialistes han qualificat la decisió de Barcala de posposar el Ple Extraordinari de Pressupostos, inicialment previst per a aquest dijous, com “una mostra més de la improvisació” que ha caracteritzat els 11 mesos de govern popular. “Tornem a veure com l’alcalde ha de rectificar. Primer anuncia una data i posteriorment es desdiu. Alacant no pot seguir a la deriva com a conseqüència de la seua falta de criteri”, ha manifestat la portaveu socialista.

A més, han reiterat que Luis Barcala no havia de tractar “d’imposar” uns comptes que gestionarà la futura corporació. “No té sentit aprovar sense consens uns comptes que no gestionaran els regidors actuals. És normal que siguem poc inclinats a acceptar herències del PP, atés que l’última ascendia a 140 milions d’euros de deute”, ha agregat Montesinos.

L’edil ha opinat que amb aquesta “nova rectificació” queda “patent” que l’alcalde és “ostatge d’una trànsfuga i de l’assemblea de Guanyar el que li incapacita per a governar”. “És tota una ironia que qui tant va parlar de radicals acabe a les mans d’aquells als quals criticava”, ha criticat Montesinos.

En aqueix sentit, han estimat que l’anomenada a la responsabilitat de Castillo i de Barcala per a propiciar l’aprovació dels pressupostos, és només “una estratègia per a tapar la seua falta de diàleg”. “Tots recordem perfectament com el partit popular es va negar a aprovar els pressupostos de l’anterior corporació. Uns pressupostos que el PSOE va tirar avant amb només sis regidors perquè el nostre partit si és capaç de dialogar i de posar els interessos dels alacantins per damunt dels personals”, ha subratllat l’edil.

Montesinos ha animat a Barcala a explicar “per què no es va acceptar l’esmena socialista que pretenia construir un nou pavelló esportiu que pal·liara la manca d’instal·lacions de la ciutat”. “No els preocupa en absolut millorar la vida dels ciutadans, tan sols els interessa perpetuar-se en el govern”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

one × four =