L'exposició "Musas: Rusia y Alicante", tracta d'apropar la cultura i l'art d'ambdós països

La Sala d’Exposicions del Palau Provincial s’omple amb 35 obres pictòriques i fotografies d’autors espanyols i russos

16/09/2019 -

El passat 12 de setembre va tindre lloc la inauguració de la nova exposició en el Palau Provincial, “Musas: Rusia y Alicant”. Aquesta exposició presenta fins a 35 obres de 16 artistes diferents espanyols i russos, entre fotografies i pintures.

L’exposició se centra en la figura de les muses, deesses inspiradores de l’art i la bellesa, però a més pretén evidenciar que ambdues cultures, espanyola i russa tenen molt en comú, encara que en una primera instància pareixen molt diferents.

Es divideix en dos blocs diferenciats, un amb les peces d’autors russos i el segon amb els autors espanyols. En el cas dels autors nacionals, trobem obres de Borja López Ferrer, Nemecatj, Maite Sierra, Juan Valera Montoro o Remigio Soler. Per altra banda, el bloc rus compta amb les peces de la col·lecció privada de Galina Maxwell, amb els autors Timur Akhmedov, Uriy Ponomarev, Viktor Manukovsky, Boris Buryak, Vitali Kuleshov, Viktor Dovbenko, M.D Petrov, Nikolai Andrushenko, Ksenia Uspensakaia, Theo Platt i Kate Bortsova.

Firme compromís amb la cultura des de la Diputació

L’encarregat de la inauguració va ser el president de la Diputació alacantina, Carlos Mazón, que va explicar que l’exposició és un nexe de connexió entre la cultura russa i l’alacantina, una oportunitat de què “el públic rus conega l’obra de destacats artistes alacantins i que nosaltres coneguem el llegat d’altíssima envergadura tècnica i cultural dels artistes russos”.

Per la seua part, també va acudir el president de l’Associació de Difusió Artística Voggart, Rafael Ramos. Han col·laborat junt amb l’Associació LAD d’ajuda a immigrants de Rússia i Europa de l’Est, per a fer possible l’exposició.

Aquesta exposició ha sigut organitzada amb motiu de la cinquena edició del Festival de Cinema Rus Volna, celebrada a Alacant. També forma part d’una variada programació cultural amb la qual es pretén animar a més persones que visiten el Palau Provincial com a centre de cultura i art, ha declarat Mazón.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

thirteen + 13 =