33 col·legis alacantins seran autosuficients energèticament

El consistori avança en matèria d’eficiència energètica i sostenibilitat i en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible dins de l’Agenda Alacant 2030

33 col·legis alacantins seran autosuficients energèticament
01/09/2020 -

L’Ajuntament d’Alacant ha aprovat en Junta de Govern l’adjudicació de la instal·lació de plaques solars per a aconseguir la seua autosuficiència energètica de 33 col·legis públics d’Alacant, amb una inversió de 906.607,97 i un termini d’execució de sis mesos per a cadascun dels tres lots en els quals s’ha dividit el concurs. Les empreses adjudicatàries són Instal·lacions Elèctriques Sanxenso SLU (IMELSA) per als lots 1 i 3 amb una oferta econòmica de 299.632,81 euros i 259.652,98 euros, respectivament, i ELSAMEX S.A. per al 2 amb una inversió de 347.322 euros. El consistori avança en matèria d’eficiència energètica i sostenibilitat i en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible dins de l’Agenda Alacant 2030.

El projecte realitzat per la regidoria d’Infraestructures i Manteniment que dirigeix el regidor José Ramón González, per a dur a terme per lots els “Treballs d’autosuficiència energètica en diferents centres educatius d’infantil i primària de la ciutat d’Alacant, mitjançant la instal·lació de panells solars fotovoltaics” va eixir a concurs el mes de gener passat amb un pressupost total d’1.131.853 euros, dins de la línia d’actuacions que està desenvolupant l’Ajuntament d’Alacant en favor de la millora de l’eficiència energètica, que implica també altres actuacions com la incorporació de lluminàries led a tot l’enllumenat públic de la ciutat.

L’edil, José Ramón González, ha ressaltat “la importància d’aquest projecte tan beneficiós amb el qual s’aposta per invertir en les energies renovables, que generarà un estalvi econòmic, i permetrà avançar en l’eficiència energètica i la sostenibilitat dotant de panells fotovoltaics a 33 col·legis públics de la ciutat d’Alacant que tenen un gran consum d’energia elèctrica en horari diürn i ara, gràcies a la instal·lació de les plaques solars en les cobertes abans desaprofitades d’aquests, per a produir de manera sostenible l’electricitat que necessiten en el mateix horari del centre”.

González ha explicat que “el desenvolupament d’aquest projecte va comptar amb un estudi previ de tots els centres educatius públics de la ciutat per a determinar quins reunien les condicions i situació per a poder comptar amb una instal·lació d’aquestes característiques determinant els que eren favorables per a incloure en aquests tres lots en els quals s’ha dividit l’actuació, que implicava una bona orientació i disponibilitat d’espai en coberta per a instal·lació de panells solars fotovoltaics per a autoconsum sense excedent, amb la finalitat de subministrar electricitat neta”.

Relació de centres

El Lot 1 inclou 11 col·legis públics: CEIP Eusebio Sempere, CEIP Gloria Fuertes, CEIP Juan Bautista Llorca, CEIP La nostra Senyora de la Pau, CEIP Pedro Duque, CEIP El Tossalet, CEIP Verge del Remei, CEIP Muntanya Benacantil, CEIP Lucentum, CEP Alberto Barrios i CEP Tómbola.

Quant al Lot 2, entren altres 12 col·legis públics, que són el CEIP Antonio Mora Puchol, el CEIP Benalúa, el CEIP Pràctiques-L’Annexa, el CEIP Sant Ferran, el CEIP Els Ametlers, el CEIP Florida, el CEIP El Palmerar, el CEIP Rafael Altamira, el CEIP Ramón Llull, el CEIP Sant Gabriel, el CEIP Joaquín Sorolla i el CEIP Sant Blas.

En el cas del Lot 3, s’implementaran instal·lacions d’autoconsum en els deu centres educatius restants inclosos en el projecte: CEIP Albufereta, CEIP La Condomina, CEIP Costa Blanca, CEIP El Faro, CEIP Mediterrani, CEP Giner dels Rius, CEIP Campoamor, CEIP Carlos Arniches, CEIP Manjón Cervantes i CEIP Nou D’Octubre.

Característiques

En la redacció del projecte s’han estudiat les cobertes i edificis de tots els col·legis del municipi triant els que a causa de la seua fesomia, tipus de coberta i obstacles que puguen donar ombres, s’adapten millor a les instal·lacions d’energia solar, deixant sense fer els que tenen teulades en pitjors condicions o tenen ombres pròximes que reduirien la producció en excés. Els centres inclosos en l’actuació tenen les cobertes dels edificis sense ús i sense obstacles pròxims, la qual cosa permet la producció òptima de les plaques fotovoltaiques.

La instal·lació fotovoltaica estarà composta per un camp fotovoltaic, instal·lat en la coberta de l’edifici, un sistema de condicionament de potència i la instal·lació elèctrica corresponent per a la seua connexió amb la xarxa interior de l’usuari per al seu autoconsum instantani sense excedents, que s’ha dimensionat conforme als consums de la instal·lació. A més, el sistema d’autoconsum de cada col·legi es connectarà a la instal·lació elèctrica de cada col·legi mitjançant un interruptor de tall en càrrega en el mateix quadre.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =