Mazón insta a Pedro Sánchez a negociar amb el Regne Unit el 'semàfor verd' per a la Comunitat Valenciana

El president de la Diputació d’Alacant participa en la tercera jornada de FITUR on ha reivindicat aquesta mesura

Mazón insta a Pedro Sánchez a negociar amb el Regne Unit el 'semàfor verd' per a la Comunitat Valenciana
21/05/2021 -

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha instat el president de l’Executiu central, Pedro Sánchez, a negociar i reivindicar davant el Govern britànic el ‘semàfor verd’ per a la Comunitat Valenciana amb la finalitat que els turistes procedents del Regne Unit no es vegen obligats a guardar quarantena després de la seua estada en la Costa Blanca.

“L’important és el missatge a Pedro Sánchez, al Govern d’Espanya, que, d’una banda, anuncia que ja no seran necessàries les PCR per als turistes britànics, però, per un altre, no està negociant ni reivindicant davant el mateix Govern britànic que els viatgers nacionals del Regne Unit, quan tornen al seu país, no hagen de guardar una quarantena de deu dies, com s’exigeix en aquests moments”, ha explicat el president.

Mazón ha fet aquestes declaracions en FITUR, on hui participa en la tercera jornada d’aquest certamen internacional al qual assisteix el Patronat de la Costa Blanca amb l’objectiu, a curt termini, de captar al turista nacional per a la temporada estival i, a mitjà termini, de recuperar al viatger internacional, especialment al britànic, principal emissor de trànsit cap a la província.

El també president de l’organisme turístic de la institució provincial ha lamentat que la Costa Blanca “encara no està en el semàfor verd, sinó taronja”. Per tant, segons ha matisat, “aquesta situació converteix en infructífera la mesura”. Mazón ha considerat que la prioritat en aquests moments és la de “negociar i, sobretot, no discriminar entre comunitats autònomes”.

“Si tenim una de les millors dades d’incidència del coronavirus de tota Espanya en la Comunitat Valenciana, el que cal fer és pressionar al Govern britànic perquè entenga que els turistes que es desplacen fins a la nostra província, al seu torn han d’estar en situació de llum verda, sense aïllament posterior. És una mesura que necessitem urgentment”, ha conclòs el responsable alacantí, qui ha indicat que qualsevol avanç en aquest sentit “serà positiu”.

Mazón ha detallat que, si deixa de demanar-se una PCR negativa als turistes britànics que arriben a la Comunitat i a la província d’Alacant “que per a nosaltres són la nostra prioritat”, no s’entén que al seu retorn el Govern britànic els confine durant 10 dies.

“A Espanya seguim en semàfor taronja i no en verd i, per tant, els avanços no serveixen de molt. L’important és que políticament i institucionalment tant Pedro Sánchez com Ximo Puig negocien, pressionen i reivindiquen davant l’Ambaixada i el Govern britànic que la Comunitat Valenciana, amb les millors dades sanitàries a nivell nacional i europeu, passe a llum verda ja”, ha reclamat el president.

“Si tot l’esforç que ha fet el sector no el revalorem no val per a res. Cal reivindicar”, ha resolt Mazón.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five + thirteen =